Sådan sørger du for frisk luft i din bolig

Det er altid vigtigt at have frisk luft i din bolig samt en god ventilation. Men hvordan får du så det? Det kan du blandt andet få ved at have et ventilationssystem, som er velfungerende. Men hvordan sørger du for, at dit ventilationssystem fungerer optimalt? Det gør du ved at vedligeholde systemet. Det kan du læse mere om her.

Hvordan fungerer dit ventilationssystem?

Et ventilationssystem består af både en friskluftsventil, en udsugningsventil, en ventilator samt et luftfilter. Mens friskluftsventilen sørger for at trække frisk luft ind i dit hjem, fjerner udsugningsventilen den brugte luft fra for eksempel dit badeværelse og dit køkken.

Selve ventilatoren skaber et sug i anlægget og altså en kontinuerlig luftcirkulation. Luftfiltret sikrer, at der bliver fjernet støv og partikler fra den indkommende luft. Samtidigt sørger luftfiltret for, at den filtrerede luft ikke indeholder nogen skadelige stoffer.

Sørg for at dit ventilationssystem bliver serviceret

Helt generelt anbefales det, at dit ventilationssystem bliver serviceret én gang om året. Dog kan der være nogle situationer, som gør, at dit anlæg skal serviceres noget oftere. Hvis du for eksempel har skimmelsvamp eller fugtskader, kan det være en god idé at få dit system serviceret noget tiere. 

Men hvordan tjekker du så dit ventilationssystem? Du kan godt tjekke flere ting selv, inden du får en professionel til at servicere systemet. Først og fremmest kan du undersøge, om ventilationskasse er forsynet med det rette sug. Du kan også selv tjekke, om luftfiltret er tilstoppet og derfor har lukket for luftgennemstrømningen.