Hvilke fordele er der ved en skabsseng?

Skabsseng

Nogle senge fylder mere end andre, og nogle er mere praktiske end andre. I denne artikel vil vi komme omkring nogle af de mest praktiske og pladsbesparende senge på markedet – de såkaldte skabssenge.

Læs videre for at blive klogere på, hvad der definerer en skabsseng, og hvilke fordele der er ved denne type seng.

En skabsseng er en pladsbesparende sengeløsning

En skabsseng er det sikre valg af seng, hvis du er på udkig efter en pladsbesparende sengeløsning. Som navnet antyder, så er det nemlig muligt at skjule sengen bag et elegant skab. Dette møbel er med andre ord en kombination af et skab (i opslået tilstand) og en seng (i udslået tilstand). Denne type seng går også under navne som vægseng, væghængt seng og slå-ud-seng.

Hvis du skal i gang med at indrette et mindre værelse og gerne vil have så meget ud af kvadratmeterne som muligt, er det oplagt at købe en skabsseng.

Perfekt til studieboligen

En skabsseng egner sig først og fremmest rigtig godt til en studiebolig. Studieboliger er typisk ikke meget større end 20-30 kvadratmeter, og derfor er din opgave at udnytte pladsen optimalt. Et nyttigt tiltag vil i den anledning være at investere i en skabsseng, der ikke optager gulvplads, når den ikke er i brug.

Perfekt til annekset

Et anneks kan fungere rigtig godt som et gæstehus, men da de fleste annekser er relativt små, kan det være svært at finde plads til både en dobbeltseng, garderobeskabe og andre møbler. Igen vil det være oplagt at købe en skabsseng, så sengen nemt kan klappes op, når den ikke bliver brugt. På den måde kan der blive frigjort gulvplads og dermed gøres plads til andre aktiviteter.

Perfekt til gæsteværelset

Har du jævnligt overnattende gæster? Og vil du ikke byde dem at sove på et hårdt liggeunderlag eller en ukomfortabel luftmadras? I så fald skal du finde en skabsseng, der passer til gæsteværelset i både stil og størrelse. Så kan du med god samvittighed invitere venner og familie forbi til overnatning.

Et gæsteværelse bliver som regel kun brugt en gang imellem, og derfor er der ingen grund til at indrette værelset med en seng, der optager plads, når den ikke bruges. Køb i stedet en skabsseng, så du kan omdanne gæsteværelset til kontor, træningsrum eller noget helt tredje, når du ikke får overnattende gæster.