Sådan bruger du en donkraft

Der findes mange forskellige modeller, når det kommer til donkrafte. Men ens for dem alle er, at de typisk bruges til at løfte tunge ting som for eksempel en bil. Når du skal bruge en donkraft, skal du sikre, at den er monteret korrekt. Eksempelvis må en donkraft kun bruges på de løftepunkter, der er angivet i bilens instruktionsbog. 

Placér donkraften korrekt

Først og fremmest skal du placere donkraften korrekt således, at der ikke er noget, der kan blive klemt eller ødelagt. Når du er fuldstændig sikker på, at du har placeret donkraften korrekt, kan du gå i gang med at anvende den.

Vær opmærksom på løftekapaciteten

I og med at en donkraft bliver brugt til at løfte tunge ting, skal du være opmærksom på dens løftekapacitet. Det vil sige, at donkraften skal være i stand til at løfte den vægt, der skal løftes. 

Det kommer an på den specifikke model i forhold til, hvor meget en donkraft kan løfte. Løftekapaciteten kan altså variere fra donkraft til donkraft. Vil du gerne vide, hvor meget en specifik donkraft kan løfte, bør du læse produktbeskrivelsen eller forhøre dig hos en forhandler.

Vælg mellem mange forskellige donkrafte

Som nævnt findes der flere forskellige modeller, når det kommer til donkrafte. Der findes blandt andet de helt traditionelle, som de fleste nok kender til. Men der findes også både hydrauliske donkrafte, ballondonkrafte og flaskedonkrafte. 

Der er fordele og ulemper ved alle typer, så det er en god idé at kigge nærmere på de forskellige modeller. Det kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken donkraft der er den rette for dig.