Gode råd til valg af facademaling

Trænger din boligs facade til en kærlig omgang? Ser facaden både træt og slidt ud? Så er det værd at overveje at male facaden med facademaling. Din bolig står udenfor i alle former for vind og vejr, hvorfor det er vigtigt, at du passer godt på den. Og det gør du blandt andet ved at male facaden fra tid til anden. En friskmalet facade kan desuden være med til at give din bolig nyt liv. Men hvilken facademaling skal du vælge?

Hvad er facademaling?

Det er naturligvis en fordel at vide, hvad facademaling er for noget, inden du går i gang med at kigge efter den helt rigtige type. Facademaling er specielt udviklet maling, som er resistent over for det danske vejr. Malingen er også ekstra stærk, hvorfor den holder til alt lige fra sommervejr til slud, sne og vind.

Tips til valg af facademaling til din bolig

Hvis du ønsker at male din boligs facade, er det vigtigt, at du vælger den rette facademaling. Men hvilken skal du så vælge? Det kommer an på underlaget. Der er nemlig stor forskel på, om der er tale om en facade af murværk, træ eller noget helt andet.

Derudover skal du vælge en facademaling af en god kvalitet. Dette er vigtigt, så du ender med et godt resultat. Facademalingen bør dække optimalt, mens den ydermere bør beskytte facaden mod vand og begroninger.

Er du i tvivl om valg af facademaling, er det værd at spørge en forhandler til råds. En forhandler kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige maling fra starten af