Disse krav skal du stille til din kommende opvaskemaskine

Opvaskemaskine

Er din nuværende opvaskemaskine gået i stykker? Eller skal du flytte ind i en bolig, hvor der ikke allerede er installeret opvaskemaskine? I givet fald skal du på udkig efter den perfekte opvaskemaskine til din bolig.

I artiklen præsenterer vi dig for de krav, du bør stille til din kommende opvaskemaskine. Det skal bl.a. handle om kapacitet, brugervenlighed og energiforbrug.

#1 Den skal have et lavt energiforbrug

Et af de krav, du skal stille til din kommende opvaskemaskine, omhandler dens energiforbrug. Dette skal gerne være lavt, så din elregning ikke løber løbsk.

Der er både forskel på, hvor meget vand og strøm en opvaskemaskine bruger. De mest energivenlige opvaskemaskiner bruger kun omkring 6 liter vand pr. vask, mens nogle af de mindre energivenlige bruger omkring 10-15 liter vand pr. vask.

#2 Den skal størrelsesmæssigt passe til husstanden

Det er selvfølgelig også vigtigt, at opvaskemaskinen passer til din husstand størrelsesmæssigt. I den anledning spiller det en stor rolle, hvor stor din husstand er. Bor du alene, eller har du både kone og børn? Jo flere personer der bor i husstanden, desto mere service bruges der typisk, og desto større en opvaskemaskine er der behov for. Når du sammenligner opvaskemaskiner i forhold til størrelsen, bør du være opmærksom på det oplyste antal kuverter, der siger noget om kapaciteten.

#3 Den skal være brugervenlig

Dernæst vil det naturligvis være en stor fordel, hvis din kommende opvaskemaskine er brugervenlig, så den kan betjenes af alle i husstanden. De bedste opvaskemaskiner kan sættes i gang med få klik. Ofte skal du blot klikke på power, vælge et program og derefter klikke på start. Så er opvaskemaskinen i gang.

De mest moderne opvaskemaskiner kan styres via en app. Med app’en på din smartphone vil du både kunne vælge program, og angive hvornår opvaskemaskinen skal starte.

#4 Den skal have et lavt støjniveau

En af de ting der adskiller de mange opvaskemaskiner handler om støjniveauet. Støjniveauet kan nemlig variere meget. Nogle opvaskemaskiner støjer relativt meget, mens andre er stort set lydløse.

Hvis du gerne vil kunne se fjernsyn, tale i telefon eller bare nyde roen, mens din opvaskemaskine kører, kan du med fordel købe en støjsvag opvaskemaskine. Disse findes der heldigvis efterhånden mange af på markedet. Støjniveauet angives i dB, og det er en meget sammenlignelig faktor.